10 okt. 2007

HEJ HEJ!

Jag har kommit fram till en del saker.

Jag har, det verkar som att det är jag som är problemet i alla fall, väldigt svårt att möta folk på till exempel tunnelbaneperronger. Det kan ju vara så att folk i allmänhet sick sackar fram längs perronger och trottoarer. Eller också är det jag som sick sackar mig fram i massorna vars fordon består av (ofta två) skor. Hur som helst så är det väl helt ok och till och med normalt att det händer någon gång då och då. Men för mig är det katastrof känns det som, på sista tiden känns det som att jag får stanna och göra den här vänster höger vänster höger proceduren för varenda jävel jag möter, och det är inte få vi 7-tiden på T-Centralen. Nu när jag kom hem så kom jag knappt ut genom spärren för att det va någon jävla brud som höll på och var obeslutsam, eller om det var den här jävla jag som var det.

En annan grej jag har kommit fram till är att jag väldigt ofta möter en av mina grannar när jag kommer ut från tunnelbanan, nästan på exakt samma ställe, det kan skilja kanske 20 meter från dag till dag. Det mina vänner är väl inte normalt? Jag menar jag kommer ju ofta med samma tunnelbana, men hon måste ju gå hemifrån på ett exakt klockslag för att lyckas med bedriften! Det är ju skitcoolt. Du till exempel, går du hemifrån EXAKT samma tid hele tiden när du ska till jobbet? För mig kan det diffa på 30 minuter.


En annan sak jag kommit fram till är att det är dags att jag städar min lägenhet på riktigt, men det känns så onödigt om det inte ska komma någon på besök, så om du känner att du vill komma på besök någon dag så är det bara att höra av sig, så städar jag så det är fint när du kommer! Jag ser även till att vattna min fina växt, som jag inte vattnat på säkert 2 månader nu, attans! Inget solljus får den heller, stackars lilla växt, någon som har ett bättre hem åt min lilla växt?

Jag och Alexander Holmbäck håller på att trycka tröjor, vi ska på screenkurs, kanske idag, eller? Måste ringa honom, vänta lite..

...han svarar inte! Vilken typ. Nu ringer han! Det var tydligen nästa Tisdag. Tisdag är en veckodag som i norden är uppkallad efter den fornnordiska guden Tyr, på fornsvenska kallad Ti. Tisdag kommer efter Måndag, och före Onsdag. Tuesday som det heter på engelska kommer från Twisday (på gammal engeska Tiwes dæg) som kommer från den fornnordiska guden Tyr. Dagen ligger även på engeska mellan dagarna Måndag och Onsdag. Tänk så det kan bli va!?

Idag ska jag nog göra morotskaka!

Morotskaka

morotskaka
Mycket god och enkel kaka som är nyttigare än andra sockerkakor eftersom den innehåller olja istället för margarin eller smör samt att den innehåller mandel eller nötter och morötter.

En mycket god morotskaka som du även kan göra med lågt GI (se tips).

Klocka Tid: 3 timmar, varav 15-30 min arbete (beroende på om du har matberedare eller inte)

Muffins 1 kaka, ca 8-12 bitar

Du behöver:

  • 3 morötter (ca 200 g)
  • 3/4 dl mandel eller nötter (ca 50 g)
  • 2 ägg
  • 2 dl socker (eller råsocker)
  • 1 tsk kanel
  • ev. ½ tsk ingefära ägg
  • 1 tsk vaniljsocker
  • ½ tsk bikarbonat
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl olja

Glasyr:

  • 100 philadelphiaost naturell
  • ½-1 dl florsocker
  • ev. 1 tsk citron- eller limesaft

Gör så här:

Om du har en matberedare med kniv så passar det utmärkt att använda till det här receptet på morotskaka.

Skala morötterna. Om du använder matberedare: skär morötterna i mindre bitar och lägg dem i din matberedare med kniven monterad. Häll i mandeln. Kör ca 30 sek så att det blir finhackat.

Utan matberedare: Riv morötterna på rivjärn och hacka mandeln.

Tillsätt ägg och socker. Kör ca 30 sek med matberedaren eller använd elvisp eller vanlig visp.

Häll ner oljan i smeten.

Ta fram en bunke och blanda kanel, ev. ingefära, vaniljsocker, bikarbonat, bakpulver och vetemjöl. Häll ner över oljan.

Använd matberedarens impulsknapp för att blanda försiktigt eller elvispens lägsta hastighet eller en sked för att röra runt tills det blir en jämn smet.

Häll smeten i smord och bröad rund form, ca 1 ½ liter. Grädda morotskakan i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 45 min.

Låt stå i formen 5-10 minuter. Stjälp sedan upp morotskakan på ett serveringsfat. Lägg formen ovanpå och låt morotskakan kallna.

Gör glasyren. Blanda philadelphiaost och florsocker samt ev. citron- eller limesaft. Bred glasyren över morotskakan med en kniv.

Servera! Förvara morotskakan i kylskåp.

2 kommentarer:

Mary sa...

Jag är orolig för dig. Och lite för mig. Jag kan hjälpa dig med alla dina problem. Själv har jag kommit på knepet för att slippa alla störiga folk som man tvingas möta i verkligheten. Jag har också redan tryckt min egen tröja. Men nte bakat någon kaka.Man skulle kunna säga att vi ligger på plusminus noll. Eller att det rä en win-win situation, fast det vet jag inte riktigt vad det betyder. kram!

Mary sa...

Man skulle också kunna säga att jag är en sopa på stavning. Fast det är ju inte sant.